Skelettmodell anatomi på 85 cm

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 256,98 kr /Månad
Artikelnr: A105
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
1 895 kr
Inklusive moms: 379 kr
st

Skelett modell mini

Mini skelett från Swehealth

Miniskelettet är 85 cm högt. Kvaliteten på benavgjutningarna är bra och passande solid för allmän. användning, men inte utvecklad för våldsam användning i till exempel ett klassrum. Detaljnivån på benen är imponerande jämfört med standarden inom miniskelett. De flesta lederna hålls samman av metall och/plast. Axel- och höftleder däremot är försedda med resår, vilket möjliggör demonstration av ledernas naturliga rörelser.

OBS: Denna version av miniskelettmodellen kommer på en vacker och äkta ekbas med slipade kanter och en polerad yta. Uttrycket är därför lyxigt och exklusivt.

Anatomiskt sett

Anatomiskt visar modellen alla kroppens ben. Brosk i bröstet och tänder i över- och underkäken ingår också.

Jämfört med standarden inom miniskelett är detaljnivån på benen imponerande vacker. Omfattningen av "osseösa landmärken" omfattar både stora detaljer som tuberculum majus och minus, samt mer specifika detaljer som linea aspera på baksidan av lårbenet (se bilder till vänster).

Å andra sidan är detaljgraden betydligt lägre på små ben och i små leder. Till exempel är både karpal-, metacarpal- och fingerben gjutna i ett stycke. Detsamma gäller fötterna (se bilderna till vänster).

Rörelsemässigt

Rörelsemässigt är modellen särskilt flexibel i axel- och höftleder, vilket är ovanligt för miniskelett och andra skelett i denna låga prisklass. I andra leder är rörelsemöjligheterna begränsade eftersom lederna hålls samman av metall och/plast. Till exempel kan rotation i knälederna inte påvisas, även om både flexion och extension (böjning och stretching) är möjliga.

Som nämnts i beskrivningen av anatomin är händer och fötter var och en gjuten i ett stycke. Därför är det inte alls möjligt att flytta någon av de många lederna i dessa regioner. Handleden är dock rörlig.

Skallen har en avtagbar dödskål så att skallbasen kan ses uppifrån. många detaljer är synliga.

Underkäken är helt rörlig, eftersom den är monterad med en liten fjäder i munhålan.

Axelleden hålls samman av ett elastiskt band. Alla naturliga rörelser i leden kan påvisas, men inte i full utsträckning på grund av resårens längd. Armen kan till exempel inte lyftas helt upp i luften utan att träffa akromion, men detta kan kringgås genom att lossa resåren (som utgångspunkt kan armen bara abduceras 90 grader, vilket motsvarar "axelhöjd").

Höftleden hålls också samman av ett elastiskt band. Till skillnad från axelleden kan alla naturliga rörelser demonstreras fullt ut. Dessutom kan lårbenshuvudet enkelt och snabbt tas bort helt.

Armbågsleden är rörlig, precis som rotation av radien är möjlig.

fotleden är inte rörlig.

Kliniskt sett

Kliniskt sett är skelettmodellen idealisk för att förstå många sjukdomar, störningar och gener i skelettet.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter