Kvinnligt bäcken med två kotor

Kvinnligt bäcken i mycket hög kvalitet. Bäckenet är sammansatt av individuellt gjutna ben som inkluderar: Os coccygis Os sacrum Os coxae (sammansmältning av ischi (sätesbenet), pubis (blygdbenet) och höftbenet (höftbenet) L4-L5 Detaljerna …

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 225,73 kr /Månad
Artikelnr: A219.3
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
1 595 kr
Inklusive moms: 319 kr

Denna bäckenmodell visar kvinnans bäcken såväl som de två nedre ryggkotorna.

Modellen är gjuten i den naturliga storleken på bäckenet och detaljnivån på benen är bra. Skarvarna monteras med metallpinnar och muttrar. Den främre fogen (symfys) är vidare limmad och består av mjuk silikon. Genom lederna kan bäckenet separeras om så önskas. Nedan kan du läsa mer om bäckens dimensionerna i förhållande till bäckenet som födelseväg. 

Vi säljer fosterdockor som är inriktade på födelseförberedelser. Vår moderkakadocka (moderkakan) och navelsträngen passar exakt till denna bäckenmodell, så att bäckenet kan demonteras med dockan som födelsebana. 

Anatomiskt visar modellen kvinnans bäcken. Liksom mannen består bäckenet av de tre byggstenarna, som är de två höftbenen och korsfästelsen. Modellen visar också de två nedre ryggkotorna. Sammantaget visar modellen följande ben: 

Os coxae (de två höftbenen) som båda består av

            - Os ilium (tarm / höftben)

            - Os ischii (sittben)

            - Os pubis (skamben)

   

Vår sacrum (sacrum) inkl. os coccygis (svansben)

Fjärde och femte ryggkotorna (ländryggen)

I benvävnaden ses de viktigaste detaljerna, till exempel stora noder. Mindre detaljer som linea glutaea utelämnas.

Bäckenet som födelseväg

Vanligtvis indikeras följande 3 anslutningslinjer:

- Conjugata vera (mäter vanligtvis 11 cm i kvinnans bäcken)

- Diameter obliqua (mäter vanligtvis 12,5 cm i kvinnans bäcken)

- Diameter tvärgående (mäter vanligtvis 13 cm i kvinnans bäcken)

På denna bäckenmodell är dimensionerna ovan: 10,5 cm, 13 cm respektive 14,5 cm.

Man kan också använda ett mått på den anteroposteriora utgången från bäckenet, vilket är avståndet från symfysen till spetsen av halben. På denna modell är avståndet cirka 11 cm (men det beror på svansbenets läge, eftersom det är rörligt).

Rörligt måste modellens fogar nämnas. Både SI-lederna (articulatio sacroiliaca) och symfysen (symphysis pubica) hålls samman via skruvar och muttrar. De kan lätt lossas så att lederna också kan "lossas" och flyttas. Symfysen limmas vidare. Med en fast ryck kan den fortfarande lossas (när muttern på skruven också lossas). 

Skarven mellan korsbenet och svansbenet (articulatio sacrococcygea) är extremt flexibel eftersom svansbenet hålls fast på korsbenet med hjälp av ett elastiskt (som inte är särskilt synligt). Dessutom består svansbenet av två delar, som också är rörliga i förhållande till varandra, eftersom de också hålls samman av elastiken. 

Skarvarna på de två nedre korsryggarna (fasettfogar och bandskivor) är inte rörliga alls.

Kliniskt kan modellen användas i samband med födelseförberedelser och liknande. Bäckenmodellen kan också användas för att förstå bäckenfrakturer med felinställning såväl som specifika sjukdomar såsom axiell spondylartrit, som inkluderar involverar SI-leder

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter