Kvinnligt bäcken med muskulatur, livmoder & urinblåsa

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 361,15 kr /Månad
Artikelnr: A589IIIM
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1-2 veckor
2 895 kr
Inklusive moms: 579 kr
st

Elegant komplett bäckenmodell för kvinnor inkl. L4 och L5 med demonstration av bäckenbottenmuskler, vagina med livmoder och äggstockar, urinblåsan och ändtarmen. Vagina och livmoder kan delas så att endometrium, myometrium, corpus uteri kan ses. Äggstockarna visar tydligt fimbriae, Ostium abdominale. Blåsan visar tydligt fundus vesicae, plica interureterica, ostium ureteris sinistrum / dextrum och rektum. Både vagina, urinvägarna och rektum har en passage som gör den mer trogen och till exempel kan kateterinsättning införas. Modellen visar också de yttre könsorganen tydligt och bulbus vestibuli, glandula vestibularis, clus clitoridis visas i blått. Gloss Clitoridis är markerad med gult. Bäckenbottenmusklerna inkluderar följande: M. Sphincter med corpus anococcygeumM. levator ani (puborectalis, pubococcygeus, iliococcygeus) M. obturatorius internusM. transversus perinei superficialisM. ischiocavernosusM. bulbospongiosusLig. sacrotuberaleLig. sacrospinale En fantastisk modell för exempelvis undervisning. kvinnas övningar i buken och bäckenbotten och till ett bra pris.

Anatomiskt visar modellen både kvinnans bäcken, bäckenbottenmusklerna samt de inre och yttre könsorganen. 

Bäckenet består av de tre byggstenarna, som är de två höftbenen och korsbenet. Modellen visar också de två nedre ryggkotorna. Sammantaget visar modellen följande ben:

Os coxae (de två höftbenen) som båda består av

- Os ilium (tarm / höftben)

- Os ischii (sittben)

- Os pubis (skamben)

       

Vår sacrum (sacrum) inkl. os coccygis (svansben)

Fjärde och femte ryggkotorna (korsryggen)

I benvävnaden ses de viktigaste detaljerna, till exempel stora knölar. Mindre detaljer som linea glutaea utelämnas. Som något speciellt kan korsfästet öppnas. Det gör det möjligt att se canalis sacralis såväl som de Y-formade kanalerna i dess sidovägg (där nerverna sträcker sig). Vidare ses några ligament (ligament). Först av allt är det lika. sakrospinaler och lik. sacrotuberale.

Bäckenbotten (även kallad bäckenbotten eller membranbäcken på latin) består av följande muskler, som är tydligt synliga:

- M. levator ani (bestående av m. Pubococcygeus och m. Iliococcygeus) 

- M. coccygeus 

Andra muskler, såsom m. Ischiocavernosus, m. Bulbospongiosus och m. Obturatorius internus, ses också.

De inre och yttre könsorganen ses i detalj och i förhållande till urinblåsan med urinröret och rektum. Om organet har en funktion som en kanal eller behållare (t.ex. vagina och urinblåsan), ses detta på modellen via håligheter. Specialområden visas i en pedagogisk färg - till exempel glansklitoridis i gult och fimbria i mörkrött.

Rörelseriktigt är bäckenet inte flexibelt, så fogar (t.ex. SI-fogar och symfys) kan inte separeras eller flyttas. Detsamma gäller för lederna i de två nedre korsryggarna. 

När modellen separeras är många av de mjuka delarna lite flexibla. Till exempel kan urinblåsan pressas ganska mycket när den hålls. Bäckenbotten har en mer stabil konsistens och är gjuten i ett stycke med yttre könsorgan och rektum.


Kliniskt kan modellen användas i samband med rehabilitering efter födseln, kirurgiska ingrepp etc. Det kan också användas för att förstå sjukdomar och störningar i kvinnans könsorgan, urinblåsa och rektum.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter