DNA modell - 12 lager

Mini DNA-system modell innehåller abstrakt formade,färgkodade delar som representerar nitrogena baser, sockermolekyler och fosfatgrupper som utgör byggstenarna i DNA dubbelhelix. Denna molekylära modell är ett utmärkt redskap till att …

Billigast frakt från 125 kr
Artikelnr: 1005298
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 2-3 veckor
895 kr
Inklusive moms: 179 kr
st
Mini-DNA-system innehåller abstrakt formade, färgkodade delar som representerar kvävehaltiga baser, sockermolekyler och fosfatgrupper som utgör byggstenarna i DNA-dubbelhelixen. Denna molekylära modell är ett utmärkt verktyg för att demonstrera DNA -strukturen och dess unika dubbla helix. Modellen innehåller: .6 Tymin (orange) .6 Adenin (blå) .6 Guanin (grön) .6 Cytosin (gul) .24 Deoxiribos (röd) .24 Fosfat (lila) Denna miniDNA -molekylmodell levereras med en medföljande guide och sin egen monter. Förpackad i en plastlåda.

Kemiskt visar modellen molekylerna som utgör DNA. Dessa molekyler är nukleotider som består av 3 delar: en kvävehaltig bas, en pentos (deoxiribosmolekyl) och en fosfatgrupp.

De kvävehaltiga baserna förekommer i 4 varianter i DNA (och de förkortas A, T, C, G).


På modellen visas alla dessa molekyler i olika färger och former.

I allmänhet består modellen av:

6 Adeninbaser (A) i blått

6 timjanbaser (T) i apelsin

6 Cytosinbaser (C) i gult

6 guaninbaser (G) i grönt

24 Deoxyribosmolekyler i rött

24 fosfatgrupper i lila


När de väl är monterade gör både färg och form det enkelt att identifiera de enskilda molekylerna i dubbelhelixen. Dessutom illustrerar modellen vätebindningar mellan baserna såväl som de små och stora "spåren".

Kliniskt kan modellen användas för att förstå sjukdomar, även om modellen förmodligen är mest lämplig för att studera DNA -strukturen.

Ett exempel på en sjukdom är sicklecellanemi på grund av en mutation.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter