Manlig skelettmodell - SOMSO Modell

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 2 413,75 kr /Månad
Artikelnr: QS 10/1
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: Beställningsvara
22 600 kr
Inklusive moms: 4 520 kr
st

Detta skelett erbjuder den mest realistiska benstrukturen, den mest exakta representationen av skelettanatomi och känslan av att röra riktiga ben. Den tillverkas i SOMSO-plast av tillverkaren SOMSO, som är världskänd för sin höga kvalitet.

Skelettet används bland annat i medicinsk utbildning i Danmark och i allmänhet som en ersättning för äkta ben. 

Plastskelettet är gjutet efter en ung man och monterat på ett stativ är det cirka 180 cm högt och 55 cm bredt och djupt. Vikten är 11 kg. Praktiskt taget alla fogar hålls samman av metallspännet / metallen, vilket möjliggör begränsad möjlighet att demonstrera ledernas naturliga rörelser samt möjlighet att skilja skelettdelarna från varandra (t.ex. en arm). 
Skelettet levereras på en svart stativ med en 5-grenad fot med hjul som gör att skelettet enkelt kan flyttas runt. 

Anatomiskt visar skelettet alla kroppens ben. Brosk i bröstet och tänderna i över- och underkäken ses också. Skallen kan separeras från resten av skelettet och delas in i tre delar (skalens övre del, benkäken och resten av skallen). 
Benkvaliteten är extremt hög och därför ses exempelvis utsprången och urtagen i benvävnaden mycket tydligt. Det betyder också att de många anatomiska "landmärken" som det mänskliga skelettet har sett på detaljnivå - till exempel, en tydlig skillnad mellan os lacrimale och os ethmoidale i skallen och linea aspera med både labium medial och laterale ses tydligt på baksidan av lårbenet. 
Jämfört med andra skelett i vårt sortiment känns benen mer autentiska både i yta och i vikt. 

När det gäller rörelse är skelettmodellen inte så flexibel. Eftersom alla fogar hålls samman av metallspännet / metallen är rörelsemöjligheterna begränsade. Till exempel flexion och förlängning (böja och sträcka) men inte rotation kan ses i knäleden. 

Kliniskt sett är denna verklighetsbaserade skelettmodell perfekt för att förstå de många sjukdomarna som involverar skelettet.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter