Skelettmodell med rörlig ryggrad, spinalnerver ledband m.m.

Billigast frakt från 299 kr
Delbetalning från 1 570 kr /Månad
Artikelnr: 1020176
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
14 500 kr
Inklusive moms: 2 900 kr
st

Denna skelettmodell visar hela skelettet från topp till tå i naturlig storlek. Dessutom omfattar det följande extra detaljer:

Synliga ledband (ligament) vid de stora lederna på skelettets högersida (t.ex axelleden)

Illustrationer av skelettmusklernas ursprung och fäste med röd respektive blå färg på skelettets vänstersida.

Namngivning av muskler och ben

Arteriae vertebrales

Spinalnerver

Ett lumbalt diskbråck

En mycket rörlig ryggrad

Monterat på stativet är plastskelettet ca. 177 cm högt, och detaljnivån på benen är hög. De flesta lederna hålls ihop av metallspännen/metall, vilket gör ledernas rörlighet begränsad. De stora lederna på högersidan av skelettet hålls ihop med bruna ledband i gummi och rörligheten i dessa leder är mycket begränsad. Ryggraden är däremot mycket flexibel och rörligheten beskrivs nedanför.

Skelettet vilar på ett robust stativ som har en 5-grenad fot med hjul vilket gör att det är lätt att flytta runt på. En genomskinlig skyddspåse påse följer med på köpet.

Som nämnt ovanför är skelettmusklernas ursprung och fäste markerade på skelettets vänstersida. Benen är också numrerade. En översikt med namn på ben och muskler följer inte med i paketet vid köpet, men kan laddas ned här på vår hemsida – se under produktbilderna till vänster.

Anatomiskt settvisar skelettet alla kroppens ben (inkl. tungbenet och sesamben). Brosk i över- och underkäke ses också. På vänstersidan av skelettet ses de viktigaste ledbanden i axel-, armbågs-, höft-, och knäled. Kraniet kan skiljas från resten av skelettet och delas i tre delar (översta delen av kraniet, underkäksbenet samt resten av kraniet).

Dessutom ses arteriae vertebrales, spinalnerverna samt ett diskbråck i disken mellan L3 och L4 (tredje och fjärde ländkotan).

Detaljgraden på benen är hög. Stora som små anatomiska ”landmärken” visas – till exempel tuberculum majus och minus på humerus och linea aspera på baksidan av femur (lårbenet). Epifyslinjerna på över- och underextremiteter (armar och ben) visas också.


Rörelsemässigtär modellen extra flexibel i ryggen, men inte i andra leder. Lederna på skelettets vänstersida sitter ihop med metallspännen/metall som begränsar rörelseomfånget. Till exempel kan flexion och extension (böj och sträck) men inte rotation ses i knäleden. Ledbanden på skelettets högersida begränsar kraftigt rörligheten i dessa leder.  

När ryggraden är böjd förblir den böjd tills den rätas ut igen. Ryggraden kan utföra flexion-extension, lateralflexion och rotation i både länd och bröstkorg. Alla huvudets rörelser kan demonstreras i den övre nackleden, dock inte i den nedre nackleden (mellan C1 och C2).

Kliniskt sett är denna modellen utvecklad för att kunna demonstrera sjukdomar som skolios, diskbråck och påverkan av spinalnervernas rötter.  

Skelettet är också perfekt till förståelse av andra sjukdomar där skelettet spelar en roll. 

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter