Flexibel handmodell med ligament

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 465,31 kr /Månad
Artikelnr: M36 1013683
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
3 895 kr
Inklusive moms: 779 kr
st

Denna modell visar ligamentens anatomi i handen. Det är perfekt för medicinska studenter, sjukgymnaster och ergoterapeuter. Carpalbenen, metakarpalbenen och fingrabenen ses som ostösa strukturer och radien och ulna är också representerade. Det fibrösa skiktet mellan radie och ulna är membraninterossa.

Retinakulum flexorum som bildar karpaltunneln ses också, och har en viktig betydelse i kliniken. Alla ligament, membraninterossa och retinalaxel är flexibla så att funktionella rörelser kan simuleras för att visa hur handen kan röra sig. 

Anatomiskt sett visar modellen en del av radie (spolben), en del av ulna (armbågen) och hela handen (manus). Modellen visar också många ledband som hör till de många lederna i handen. Dessutom visar modellen retinakulum flexorum och membraninterossea antebrachii.


Med avseende på rörelse är artikulationsmodellen flexibel eftersom ligamenten är elastiska. Modellen kan därmed användas för att visa rörelser i lederna - speciellt i handleden (se bilderna till vänster).

Kliniskt är denna modell idealisk för att förstå rörligheten hos handen och speciellt handleden. Modellen är också idealisk för förståelse av lyx (artikulation) och ligamentskador. Dessutom kan modellen också användas för att förstå brud och andra.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter