BONElike - Extremt verklighetstrogen ryggradsmodell

Billigast frakt från 0 kr
Delbetalning från 954,90 kr /Månad
Artikelnr: 1000157
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 2-3 veckor
8 595 kr
Inklusive moms: 1 719 kr
st

Ryggrad som produceras i ett unikt material som kallas BONElike. Plastens vikt och detaljer är så realistiska att det är svårt att se skillnaden mellan denna BONElike ryggradsmodell och äkta ben. Us occipitale och Atlas är flyttbara.

Observera att stativet inte ingår i inköpet. Detta bör köpas separat. Se separat stativ här.


BONElike modellen har skickats ut till olika myndigheter för att höra sin åsikt om det:

"En unik reproduktion av ben - det är inte möjligt att se skillnaden mellan modellen och de äkta benen. En av mina anställda, en världsberömd benspecialist, kunde inte se skillnaden mellan en BONElike kota och en genuin kota. Jag hoppas att ditt företag lyckas med dina fantastiskt fina anatomiska modeller. "

-Prof. Dr. Dr. H.C. Horst Erich König, Direktör, Institutet för anatomi, Veterinärmedicinska universitetet, Wien

"Jag är övertygad om att du har utvecklat de bästa benen som någonsin gjorts av mänskliga händer."

-Prof. Vladimire Ovcharov, MD, DSc, Rektor Medical University - Sofia

"Tack så mycket för att du skickade en ryggradsmodell. Det var en positiv överraskning för mig som en entusiastisk anatomi, jag trodde faktiskt att det var äkta ben! Grattis, materialet känns väldigt realistiskt. "

-Vonne Cammer, MD Institute of Anatomy, Universitetet i Regensburg, Tyskland

Anatomiskt sett visar modellen hela vertebral kolonnen, som består av en nackdel, en bröstdel, en ländparti, en bäckdel och svansbenet. Nackbenet ingår också. Modellen visar därför de två viktigaste gemensamma typerna i radspalten, vilka är symfyserna (disci / bandskivorna) mellan ryggkropparna och fasettfogarna som är glidbara mellan ryggkotorets ryggkotor. Nedre nacke och sackrokala leder ses också. Eftersom nackbenet ingår i denna modell ses övre nacken också.

Dessutom visar modellen basen som helhet som en ringstruktur. Därför visar modellen också SI-fogen mellan sårbenet och tarm och symfysen mellan skönhetsbenen.

Benstrukturen är extremt realistisk. Jämfört med liknande modeller ses också de minsta "ostrona landmärkenna", som noder och depression, och mycket mer (se även närbilderna till vänster).

När det gäller rörelse är modellen flexibel, även om den främst produceras för visning. Den mänskliga ryggraden är störst i nacke och ländryggsregionen (som är lordotisk), medan bröstdelen (som är kyphotisk) är mindre rörlig. Denna modell kan användas för att visa huvudrörelserna i ryggraden, som är flexionsförlängning, lateral flexion och nacke och länders rotation.

De övre och nedre nacklederna, som förbinder halsens nacke (os occipital), den övre livmoderhalsen (atlasen) och den andra övre livmoderhalsen (axeln), är inte rörliga och därför kan inte rörelser i dessa fogar påvisas. Det bör läggas till att nackben och atlas kan avlägsnas. 

Även om denna modell inte innehåller ryggnerven, kan sakrummet öppnas och studeras. Det är således möjligt att se canalis sacralis samt de Y-formade kanalerna i dess sidovägg (se bilden till vänster).

Kliniskt är denna modell idealisk för att förstå skivförlängning, rodrelationer och spondylolistes (gemensam defekt). Det kan också användas för att förstå störningar som ryggmärg, skolios, spondylos, ryggmärg och artros (osteoartrit).

Naturligtvis kan modellen också användas för att förstå frakturer (frakturer) och olika bäckenstörningar.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter