Flexibel ryggrad med extra mjuka diskar och stativ

Billigast frakt från 99 kr
Delbetalning från 392,40 kr /Månad
Artikelnr: 1008545
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 2-3 veckor

3 195 kr
Inklusive moms: 639 kr
st

Denna unika ryggrad är speciellt utformad för att visa ryggradens naturliga rörelser i en frisk person och i patologiska förhållanden.

Istället för en vanlig koppartråd monteras ryggraden på en flexibel spiralformad metalltråd som skapar nästan obegränsad rörelse medan modellen blir extra hållbar.


Dessutom är alla rätter gjorda av specialskum som rör sig som äkta rätter. Modellen gör det därför möjligt att illustrera ett antal tillstånd såsom skolios, lordos, kypos eller subluxation. Skivbråck kan också demonstreras genom komprimering av två ryggkotor. Modellen innehåller ryggmärg och ryggmärgsnerven och levereras med en fin ställning.

Anatomiskt sett visar modellen hela vertebral kolonnen, som består av en nackdel, en bröstdel, en ländparti, en bäckdel och svansbenet. Nackbenet ingår också. Modellen visar därför de två viktigaste gemensamma typerna i radspalten, vilka är symfyserna (disci / bandskivorna) mellan ryggkropparna och fasettfogarna som är glidbara mellan ryggkotorets ryggkotor. Nedre nacke och sackrokala leder ses också. Eftersom nackbenet ingår i denna modell ses övre nacken också. 

Dessutom visar modellen basen som helhet som en ringstruktur. Därför visar modellen också SI-fogen mellan sårbenet och tarm och symfysen mellan skönhetsbenen. Dessutom visar modellen 31 par ryggnerven. Totalt sett är benkvaliteten riktigt bra, och till exempel syns noduler och indragningar i benvävnaden tydligt

När det gäller rörelse är denna modell flexibel. Den mänskliga ryggraden är störst i nacke och ländryggsregionen (som är lordotisk), medan bröstdelen (som är kyphotisk) är mindre rörlig. Denna modell kan användas för att visa huvudrörelserna i ryggraden, som är flexionsförlängning, lateral flexion och nacke och länders rotation.

Den ovan nämnda flexibla spiralslangen skapar bra rörlighet och gör hela ryggradsslangen hållbar. Dessutom kan den speciella "skumdisken" expanderas och masseras ihop beroende på rörelsen. På så sätt reproducerar de mänskliga diskursens dynamik på det mest naturliga sättet. Å andra sidan är dessa "foam disci" limmade mellan ryggkotorna och kan därför inte lösas.

Nackehalsen (os occipital), den övre livmoderhalsen (atlasen) och den andra övre livmoderhalsen (axeln) är sammansatta med dragkedja så att huvudrörelserna hos de övre och nedre nackfogarna kan demonstreras. Dessa rörelser är nageln och vaggan med huvudet, som äger rum i överkroppen och skakningen av huvudet, som sker i nacken.

Kliniskt är denna modell utformad för att visa skolios. Det kan också användas för att förstå störningar som skivherni, rodrelationer, ryggmärgsspondylos, ryggmärg och artros (osteoartrit).

Due. Den speciella "foam disci" som är limmad på ryggkotorna, den här modellen är inte idealisk för att visa spondylolistes (skada i ledningen). Modellen kan naturligtvis också användas för att förstå frakturer (frakturer) och bäckenstörningar

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter