3B Scientific - Flexibel ryggradsmodell

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 267,40 kr /Månad
Artikelnr: 1000121
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
1 995 kr
Inklusive moms: 399 kr
st

En klassisk ryggradsmodell . Ryggkotorna sitter tillsammans med en tjock koppartråd, ett flexibelt gummiband bakom ryggradsnerverna och pinnar och hål mellan kotorna och skivorna.

Modellen är flexibel och utformad för att användas ofta och mycket. Förutom ryggraden ses ett manligt bäcken och os occipitale. Aa. vertebraler, ryggradsnerver och en lateral skivbråck mellan L3 och L4 visas också.

Observera att ett stativ inte ingår i köpet. Detta måste köpas separat - finns här : https://www.swehealth.se/anatomi-c-128/anatomiska-modeller-c-130/rorelseapparaten-c-230/ryggrad-modeller-c-243/vitt-stativ-for-ryggrad-p-2878


Anatomiskt visar modellen hela ryggraden, som består av en nackdel, en bröstdel, en ländryggen del, en bäcken del och svansbenet. Nackbenet ingår också.

Således visar modellen de två viktigaste fogtyperna i rispelaren, vilka är:

Symfysen (skivor / skivor) mellan ryggkropparna

Fasettlederna som är glidande leder mellan ryggkotornas ryggkotor.

Dessutom syns både den övre och nedre nackleden samt sacrococcygealleden.

Dessutom visar modellen hur bäckenet som helhet bildar en ringstruktur som håller det axiella skelettet tillsammans med nedre extremiteterna. Modellen visar också SI -leden mellan sakrummet och tarmbenet, liksom symfysen mellan könsbenen.

Dessutom visar modellen den cervikala delen av a. Vertebralartären, de 31 paren av ryggradsnerver och en diskbråck i ländryggen.


När det gäller rörelse är modellen mycket flexibel. Rörligheten hos den mänskliga ryggraden är störst i nacken och ländryggen (som är lordotisk), medan bröstet (som är kyfotiskt) är mindre rörligt. Denna modell kan användas för att demonstrera de viktigaste rörelserna i ryggraden, som är flexionsförlängning, lateral flexion och rotation i nacken och ländryggen.

Den ovannämnda koppartråden och gummislangen säkerställer både att du kan lossa skivor från kotorna utan att de går sönder och att stabilitet känns när du flyttar ryggraden.

Ockipital (os occipital), övre halskotan (atlas) och andra övre halskotan (axeln) är sammansatta med elastisk sladd, vilket resulterar i en speciell elastisk effekt, där kotorna både rör sig längs och återmonteras på ett naturligt sätt. Man kan därmed demonstrera de viktigaste rörelserna i nacklederna, som är nicket och vaggan med huvudet som äger rum i den övre nackleden, liksom skakningen av huvudet som sker i den nedre nackleden.


Kliniskt är denna modell idealisk för att förstå diskbråck, rotkärlek och spondylolistes. Det kan också användas för att förstå sjukdomar som ryggont, skolios, spondylos, ryggmärgsstenos och artros.

Modellen kan naturligtvis också användas för att förstå frakturer (frakturer), a. Vertebral dissektion och många olika störningar relaterade till bäckenet.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter