Funktionell knäled

Knä modell i naturlig storlek, tillverkad av SOMSO-Plast. Flexion, extension, inre och yttre rotation. Löstagbar från basen.

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 381,98 kr /Månad
Artikelnr: NS 50
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1-2 veckor
3 095 kr
Inklusive moms: 619 kr
st

Trevlig modell av knäleden i naturlig storlek, tillverkad av patenterad SOMSO-plast. Följande rörelser är möjliga: flexion, förlängning, yttre rotation, inåtgående rotation. Quadriceps femoris senan är avtagbar från lårbenet så att ledband och meniscusser blir fullt synliga. Modellen levereras på ett stativ som är avtagbar från.

Anatomiskt sett visar knämodellen en del av lårbenet, en del av tibia (en tibia), en del av benbenet (fibula), knätlocket (patella) och båda meniskorna i knäleden. Benstrukturen är extremt realistisk, och därför är tydliga "osseous landmarks" som noder och indragningar tydligt sett.

Använder. gummi visar modellen också många av ledband som hör till knäleden.


Du ser följande:

Lie. säkerhet tibial (medial sidband), lig. säkerhetsfibulära (laterala sidobanden), lig. posterior cruciatum (posterior cruciate ligament), lig. cruciatum anterius (främre korsband)

lika. meniscofemoral posterius och en bit av quadriceps senen med inbäddning av knäskålen och fortsättningen "inklusive" som lik. patellae fäst vid tibia.

Det borde läggas till att våra kunder har märkt extremt realistiska detaljer, såsom meniskens speciella design och den släta utformningen av de gemensamma ytorna.

Den rörliga modellen är extremt flexibel och är därför idealisk för att visa rörelser som flexion och rotation. 

Dessutom kan quadriceps senan lossas och lyftas så att knäleds interiör med korsband och menisk kan studeras i detalj.

Kliniskt är modellen idealisk för förståelse av ligamentskador (speciellt skador på korsbandet och sidbandet), meniskusskador, möss, patellar (knälock), patellafrakturer och knäledsfrakturer. 

Modellen kan också användas för att förstå sjukdomar som knästrosor (knä artrit), reumatoid artrit (rheumatoid arthritis) och rinnande och simma knän.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter