Axelmodell med muskler och ligament

Axelmodell av mindre vuxen. Alla i relation till ligament och muskler är individuellt representerade. Levereras på en avtagbar sockel och informationskort med en bild av modellen och latinska namn. Kortet kan monteras på sockeln.

Billigast frakt från 99 kr
Artikelnr: A201MU
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka

849 kr
Inklusive moms: 169,80 kr
st

Denna modell visar axelns viktigaste muskler och ledband (ligament). Modellen är lite förminskad vilket svarar till storleken hos en tonåring eller en vuxen person med en liten kropp.

Med i paketet följer ett informationskort i A5-storlek. På det ses en bild av modellen med linjer mellan modellens muskler och de latinska namnen på musklerna.  

Modellen levereras på ett avtagbart stativ och informationskortet kan monteras på stativet.  

Anatomiskt sett visar modellen en del av överarmsbenet, skulderbladet och nyckelbenet. Således ses axelleden och akromioklavikularleden. Några av axelns ledband (ligament), en del av den långa bicepssenan från m. biceps brachii samt rotatorcuffens 4 muskler (m. subscapularis, m. supraspinatus, m. infraspinatus och m. teres minor)ses också. 

Rörelsemässigt är modellen inte flexibel och kan därför inte användas till att demonstrera de olika rörelserna i axeln. De nämnda musklerna kan inte lossas från modellen.  

Kliniskt sett är modellen perfekt att använda till förståelse av impingementsyndrom, rotatorcuffruptur och bicepstendinit. Den kan också användas till förståelse av sjukdomstillstånd som frusen skuldra, artros i akromioklavikularleden, axelinstabilitet, frakturer och stukningar. 

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter