Flexibel knämodell med ligament och färgade leder

Billigast frakt från 99 kr
Delbetalning från 225,73 kr /Månad
Artikelnr: 1000164 [A82/1]
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka

1 595 kr
Inklusive moms: 319 kr
st

Denna flexibla knämodell är gjord i knäets naturliga storlek och visar knäleds huvudband (ligament). Den väger 0,89 kg och höjden är 32 cm. Levereras på ett stativ.

En översikt har gjorts på latin och flera andra språk (men inte danska), där modellens anatomiska strukturer heter genom bilder och linjer. Du kan ladda ner och skriva ut översikten via vår hemsida - se produktbilderna till vänster.

Anatomiskt knæmodellen visar en del av benet låret (femur), en del av skenbenet (tibia), en del av vadben (fibula), knäskålen (patella) såväl som båda menisker i knäleden. Dessutom är bruskbelagda ytor färgade i en ljusblå färg.

Använder. brunt gummi, visar modellen också många av ledband som hör till knäleden.


Man ser följande:

Lie. säkerhet tibial (medial sidband), lig. säkerhetsfibrer (sidoband), lig. cruciatum posterius (omvänd korsband), lig. cruciatum anterius (främre korsband), lig. meniscophemoral posterior liksom några av quadricepsis med näshålan och fortsättningen "nedan" lika. patellae bifogade tibia.   

Rörelsemässigt är leddmodellen flexibel, men jämfört med andra modeller i samma prisklass, är denna modells gummibandament relativt styva. Modellen kan dock användas för att visa rörelser som flexion och rotation.

Dessutom är lika. patellae s bilaga på tibia gjord med en sträng

(se bilderna till vänster). Därför kan kneskallen flyttas till sidan, så att fogens insida med crossbands och meniscus kan studeras.

Kliniskt är denna modell idealisk för förståelse av knästrosor i knäet (knä sacrosis). Modellen är också idealisk för förståelsen av sjukdomar såsom ligamentskador (speciellt skador på korsbandet och säkerheter ligament), meniskskador, mus, patellar luxation (luxation av knäskålen), patellafrakturer och knä frakturer.

Modellen kan också användas för att förstå störningar som reumatoid artrit och rhym.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter