Manligt bäcken mediansnitt

Detta mediansnitt av det manliga bäckenet är med genitalier och en löstagbar halv urinblåsa och ändtarmen

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 392,40 kr /Månad
Artikelnr: H211
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
3 195 kr
Inklusive moms: 639 kr
st

Manligt bäcken mediansnitt


Detta mediansnitt av det manliga bäckenet är med genitalier och en löstagbar halv urinblåsa och ändtarmen. De övriga halvorna visas i sin normala position i bäckenet. Modellen levereras på sockel med möjlighet att monteras på väggen.

Anatomiskt visar modellen många olika vävnader och organ, varav några kan ses i 3 dimensioner, eftersom modellen kan separeras.

Bäckenet (bäckenringen) som består av ben och bäckenbotten kan bara kännas av på modellen. Till exempel ses ett tvärsnitt av symfysen (främre leden) i bäckenringen. Å andra sidan ses en del av tjocktarmen, ändtarmen, en urinledare, den stora artären och venen i bäckenet och delar av deras grenar. Ligament ses i stort sett inte, medan nerver inte syns alls (ryggmärgen ses dock).

Vissa vävnader/organ ses även i horisontalplanet (även kallat tvärplanet) när man tittar på modellen "uppifrån". Här kan du se bl.a. rygg- och magmuskler samt njurvävnaden i höger njure. OBS: Allt detta kan inte ses på bilderna till vänster utan i PDF-filen.

Till de inre könsorganen hör testiklarna och bitestiklarna, som ses i förhållande till pungen och spermasträngen (funikeln). Innehållet i spermasträngen är tydligt synligt, medan detta inte är fallet för dess bakpart/blad. Dessutom syns de inre strukturerna i en testikel – men inte med små detaljer.

Till sädesblåsorna hör ductus deferens (sädblåsan), ductus ejaculatorius och urethra masculinum, som alla är synliga (ductus ejaculatorius kan bara kännas).

I förhållande till accessoriska gonaderna ses prostata och vesiculae seminales, men inte gll. bulbourethrales och gll. urinrör. Utgångspassagerna och deras koppling kan bara kännas.

De yttre könsorganen inkluderar penis och pung (pungen), som också ses. Den inre strukturen av penis ses också med små detaljer.

Många av bäckenorganen fungerar som en kanal eller reservoar (t.ex. ändtarmen och urinblåsan), och därför ses de på ett pedagogiskt sätt med en luftfylld hålighet (kavitet).

Minimera

Rörelsemässigt är bäckenet inte flexibelt. De få lederna som syns är inte rörliga.

Kliniskt kan modellen användas för att förstå

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter