Höftmodell - Type 2

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 225,73 kr /Månad
Artikelnr: A251
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
1 595 kr
Inklusive moms: 319 kr
st
Denna ledmodell visar höftleden, tillhörande ledband (ligament) samt labrum. Den är tillverkad i naturlig storlek och levereras på ett stativ.

Anatomiskt visar modellen ena sidan av höftbenet; alltså det ena tarmbenet, sittbenet, blygdbenet samt det ena lårbenshuvudet, lårbenshalsen och en del av lårbenet. I gummi ses också de ledband som tillhör höftleden. Samma typ av gummi illustrerar också labrum i ledpannan (kan anas på bilderna till vänster).

Rörelsemässigt är ledmodellen mycket flexibel och är därför perfekt att använda till att demonstrera höftledens naturliga rörelser, till exempel abduktion och rotation. Ledbanden ser inte så verklighetstrogna ut eftersom de är gjutna ett och ett och inte i en hel enhet. Dock gör det att lårbenshuvudet kan dras ut något från ledpannan (endast lite, inte flera cm).

Kliniskt sett är modellen perfekt att använda till förståelse av höftfrakturer och coxa saltans externa (extern ”snapping hip”). Eftersom lårbenshuvudet kan dras ut något från ledpannan kan modellen eventuellt också användas till luxation (ur led), artros och coxa saltans interna (intern ”snapping hip). 

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter