Fosterdocka med moderkaka och navelsträng. Motsvarar i storlek till en nyfödd

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 371,56 kr /Månad
Artikelnr: G70_
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
2 995 kr
Inklusive moms: 599 kr
st

Denna anatomiska fostermodell har morkaka (morkakan) och navelsträngen. Dessutom innehåller det chorion och amnion. Läs mer om dessa två hinder längst ner i avsnittet om anatomi. Modellen köps främst av barnmorskor och barnmorskor.

Modellen utvecklades i Tyskland för mer än 30 år sedan. Det är mycket utbrett och används på många platser i Europa. Detta beror delvis på att designen är pedagogisk och materialen extremt hållbara. 

Fosterdockan är utformad för demonstration och undervisning. Huvudet är ganska realistiskt med en omkrets på 32 cm. Det är tillverkat av hård plast med glasögon och tydliga fontanels. Kroppen är tillverkad av ett skumbeständigt material. Det är mycket flexibelt med stor rörlighet. Händerna är utrustade med knappar så att du enkelt kan fälla ut hela dockan och hålla benen på plats. Dessutom kan navelsträngen monteras via en knapp i naveln.

I förhållande till födelseförberedelser och födelsedemonstration är fosterdockan särskilt lämplig att använda i kombination med vår bäckenmodell som visar ben och leder i kvinnans bäcken. Fostret kan dras genom bäckenet på olika sätt samtidigt som man hanterar olika problem, såsom bäckenanslutningslinjer (conjugata vera, etc.).

Anatomiskt :  

- korion, fostermembran som omsluter amnion,

- amnion, näthinnan, frukt näthinnan, näthinnan som innehåller fostervattnet i vilket fostret är beläget, 


Kliniskt kan till exempel modellen användas i samband med födelseförberedelser, demonstration av födelse och komplikationer.


Bäckenmodell finns här 

https://www.swehealth.se/anatomi-c-128/anatomiska-modeller-c-130/backenet-och-konsorganen-c-231/kvinnligt-backen-med-tva-kotor-p-1440

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter