Semesterstängt 15/7-4/8 , ordrar skickas som vanligt ingen kundsupport

Förstorad strub modell

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 246,56 kr /Månad
Artikelnr: A440_
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
1 795 kr
Inklusive moms: 359 kr
st
Denna förstorade och pedagogiska struphuvudsmodell med vokalveck visar också flera relaterade vävnader såsom muskulatur, sköldkörteln samt en del av luftstrupen.

Struphuvudet väger 800 gram och höjden är 20 cm. Den visar vävnaderna i två gånger normal storlek och kan delas in i 5 delar (se bilderna till vänster och läs mer om detta nedan). Den levereras utan stativ. 

Praktiskt taget alla anatomiska strukturer på modellen är numrerade och namngavs ursprungligen på engelska. Vi har förbättrat det så att namnen visas på latin och möjligen. Danska av speciella strukturer som "falsk" röstläpp. Du kan ladda ner och skriva ut översikten via vår hemsida - se under produktbilderna till vänster. 

Anatomiskt visar struphuvudmodellen främst struphuvudet (struphuvudet) med struphuvudbroskarna (blå färg), struphuvudmusklerna (brun färg) och struphuvudets kärl- och nervtillförsel (i röd respektive gul färg). Modellen visar också de två stängningsmekanismerna, som är struphuvudet (epiglottis) och vokalvecken (plicae vocales) samt de två lederna (articulatio cricothyroidea och cricoarytenoidea). 

På höger sida av modellen ses sköldkörteln i orange (glandula thyroidea), som framför täcker struphuvudets nedre del och övre delen av luftstrupen. Trachea i blå färg bildar den nedre delen av modellen och ses med de karakteristiska "hästskoformade" broskringarna. På baksidan av sköldkörteln ses 2 av bisköldkörtlarna (vanligtvis finns det fyra hos människor). 

Ovanför struphuvudet ses tungbenet i sandfärg (os hyoideum), muskler m.m. Även om struphuvudet inte är avgränsat på baksidan av modellen kan man fortfarande känna / föreställa sig en del av detta vertikala rör. 

Modellen kan delas upp i 5 delar enligt följande: 

Från topp till botten (från tungbenet till bottenänden av modellens luftrör) kan modellen delas "i mitten" 

Om modellen är uppdelad som nämnts ovan, kan den högra delen också delas upp i sköldkörtelns nedre kant

Dessutom kan två muskler avlägsnas från vänster sida av modellen (m. Thyrohyoideus och m. Cricothyroideus)


När det gäller rörelse är struphuvudmodellen inte flexibel. Man kan inte visa rörelser i de två lederna. 

Kliniskt kan modellen användas för att förstå många sjukdomar såsom epiglottit, stämbandspolyper, nodulär goiter, ödem struphuvud och cancer. 

Vidare kan halsmodellen användas för att förstå undersökningsmetoder såsom struphuvud och behandlingar såsom halsoperation.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter