Modell av atlas och axis

Billigast frakt från 99 kr
Artikelnr: QS 17/1
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka

595 kr
Inklusive moms: 119 kr
st

Detaljerad och realistisk modell av toppcervikalatlas och axel, även kallad C1 och C2. Benstensgjutningen är gjord i naturlig storlek och motsvarar en man som är ca. 180 cm lång. Benen sitter ihop med diskret men tålig gummiband som tillåter naturlig rörelse i ryggkotorna.

Anatomiskt sett visar modellen den första och andra livmoderhalsen, som också kallas. Atlas (C1) och axel (C2). Modellen visar därför den nedre nacken (articulatio atlantoaxialis), som inkluderar både medialbandet och de två sidledningsförbindelserna.

Benkvaliteten är imponerande. Modellen är en livlig gjutning av benen från en man som mäter 180 cm i höjd. Alla viktiga ytor, utskjutningar, små byxor, etc. ses mycket tydligt.

När det gäller rörelse är modellen väldigt flexibel. Man kan därmed visa rörelser i leden, som i första hand "skakar på huvudet".

Kliniskt är denna modell idealisk för att förstå störningar relaterade till nedre nacken. Till exempel frakturer som Jefferson's fraktur, fraktur av sin axel och Hangman-fraktur.

Dessutom kan det användas för att förstå störningar som spondylos och artros (artros).

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter