Höftmodell med ischiasnerven, ligament och muskler

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 361,15 kr /Månad
Artikelnr: 1019505_
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 2-3 veckor
2 895 kr
Inklusive moms: 579 kr
st

Denna höftmodell visar både höftleden med ledband (ligament), relevanta muskler och ischiasnerven. Modellen levereras på ett avtagbart stativ och med i köpet följer ett informationskort med en bild av modellen där modellens anatomiska strukturer är namngivna på engelska.

Anatomiskt visar modellen tarmbenet, sittbenet, blygdbenet, lårbenshuvudet, lårbenshalsen och en del av lårbenet samt de ledband som tillhör höftleden. Dessutom ses den fjärde och femte lumbalkotan, en del av ryggmärgen samt de nerver som har sitt ursprung i regionen – häribland ischiasnerven.  

Följande muskler ses: m. iliacus, en del av m. psoas major, m. piriformis, m. gemellus superior, m. obturatorius internus, m. gemellus inferior, m. gluteus minimus samt en del av m. gluteus medius.  

Rörelsemässigt är ledmodellen inte flexibel och kan därför inte användas till att demonstrera de olika rörelserna i höftleden. Muskler och nerver är inte avtagbara från modellen.  

Kliniskt är modellen perfekt att använda till förståelse av spinalstenos, spondylos, lumbal spinalrotspåverkan och piriformissyndrom (falsk ischias). Modellen kan också användas till förståelse av tillstånd som intern och extern ”snapping hip” (coxa saltans interna/externa).

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter