Fotmodell med hälsporre (plantar fasciit)

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 267,40 kr /Månad
Artikelnr: 1019522
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
1 995 kr
Inklusive moms: 399 kr
st

Letar du efter en fotmodell som har fokus på sjukdomen hälsporre (plantar fasciit) är denna modellen perfekt för dig.

Modellen är tillverkad i naturlig storlek. Den väger 0,4 kg och har måtten 22,9 x 7 x 10 cm (längd x bredd x höjd). Den levereras på ett stativ.

Ett informationskort med en bild av modellen där modellens anatomiska strukturer är namngivna på engelska följer med i paketet.

Anatomiskt sett visar fotmodellen lite av skenbenet (tibia), lite av vadbenet (fibula) samt hela foten (pedis) med dess 26 ben. Benvävnaden har inte varit i fokus vid tillverkningen av modellen och därför ses inte anatomiska ”landmärken” som fördjupningar och utskott.

Aponeurosis plantaris (fotvalvsplattan), en del viktiga ligamenter vid fotleden samt akillessenan ses på modellen. I fotsulan (planta pedis) ses endast aponeurosis plantaris som har fäste på fotens ben. Man ser varken muskler, ledband eller annat.

Rörelsemässigt är modellen inte flexibel och kan således inte användas till att demonstrera rörelser i fotens leder.

Kliniskt sett är denna modell perfekt till förståelse av sjukdomen hälsporre/plantar fasciit. Den kan också användas till många andra sjukdomstillstånd som till exempel ruptur av akillessenan, luxationer (ur led), många typer av ankelnära frakturer, frakturer i mellanfoten, tåfrakurer och fotdeformiteter som till exempel hallux valgus (snedstålld stortå), hallux rigidus, hammartå, plattfot, hög hålfot och metatarsus varus.


Letar du efter en fotmodell som är perfekt till förståelse av både hälsporre och andra sjukdomstillstånd i mjukdelar som till exempel tarsaltunnelsyndrom, rekommenderar vi vår fotmodell med många mjukdelar som kan delas i nio delar. Du kan läsa mer om den HÄR

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter