Produkten kan inte längre köpas.

Miniryggradsmodell med bäcken, nerver och en del av lårbenen

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 788,75 kr /Månad
Artikelnr: A126
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
7 000 kr
Inklusive moms: 1 400 kr
st

40cm

Anatomisk miniatyrmodell av ryggrad i riktigt fin kvalitet. Även om det är litet, är varje ryggkotor komplett och detaljerad. Bäckenet och bäckenet visas också, med en illustration av SI-fogen, foramina sakral med små ryggmärgsnerven och delar av lårbenet.

Modellen är perfekt när utrymme är bristfälligt, men kan också vara ett inredningsstycke på klinikerna och sjukhusen. Ett stativ kommer med vilket modellen kan hängas på. Ryggraden kan inte böjas.


Anatomiskt sett visar modellen hela vertebral kolonnen, som består av en nackdel, en bröstdel, en ländparti, en bäckdel och svansbenet. Därför visar modellen också de två viktigaste fogtyperna i radkolonnen, vilka är symfyserna (disci / bandskivorna) mellan ryggkropparna och fasettfogarna som glids ihop mellan ryggkotorets ryggkotor. Nedre nacke och sackrokala leder ses också.

Dessutom visar modellen bäckenet som helhet som en ringstruktur såväl som båda femorala huvuden med lårben och en del av lårbenet. Därför visar modellen också SI-fog mellan sakrummet och tarmbenet, symfysen mellan skönhetsbenen och höftledet.

Dessutom visar modellen 31 par ryggnerven och en skivaherniation i ländpartiet. Totalt sett är benkvaliteten mycket bra, och därför ses noduler och indragningar i benvävnad mycket tydligt.

När det gäller rörelse är denna modell inte flexibel. Ryggraden kan inte flyttas alls och kan därför inte användas för att visa ryggradens rörelser. Även om det inte ses på bilderna till vänster, är elastiska band monterade i höftledningarna. Därför kan de olika rörelserna i höftledet, såsom bortförande och rotation, påvisas.


Kliniskt är denna modell idealisk för att förstå skivherniation och root affection. Det kan också användas för att förstå störningar som ryggmärg, skolios, spondylos, ryggmärg och artros (osteoartrit).

Modellen kan naturligtvis också användas för att förstå frakturer (frakturer) och många olika sjukdomar relaterade till höftled och bäcken.

Störningar i ryggen påverkar många människor. Denna modell av ryggraden kan gynna både kliniskt och som inspiration på ett bord hos någon terapeut som arbetar med ryggen

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter