kBox4 Pro, Advanced paket

44 556 kr
Exklusive moms
  • Artikelnr: 2831
Billigast frakt från 239,20 kr
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1-2 veckor

st
PriceRunner Köpskydd

Exxentric svänghjulsprodukter

Idag tillverkas fjärde generationen avkBox 4 och de benämns därför som kBox4. Produkterna baseras på en svänghjulsteknologi för ett optimalt och variabelt motstånd.

De möjliggör goda träningseffekter för både rehab- och styrketräning. Istället för att lyfta vikter mot gravitationen använder man ett svänghjul som sitter på en axel, som accelereras och bromsas.

Från rörelseenergin som man sätter in i svänghjulen via det koncentriska muskelarbetet kan man sen välja hur mycket och när man vill bromsa i den för träningseffekterna så viktiga excentriska fasen.

Svänghjulsträning har flera fördelar jämfört med traditionell styrketräning och produkterna möjliggör en mängd övningar för stora delar av kroppen, alltifrån lätt till mycket tuff träning. Tillbehören är specialtillverkade för svänghjulsträning och ergonomiskt utformade. Produkterna är lätta och portabla.

Alla kBox-modeller kommer med en funktion för justering av bandlängden på ett smidigt och säkert sätt vilket gör det enkelt att byta mellan olika övningar och individer.

Modellerna är anpassade för fotstöd för att träna bl a den populära enbens-övningen lateral squat.

Inkluderat är även en vinkeljusterare så att övningar kan genomföras med viss horisontell rörelseriktning.

kBox4 Pro är premium-modellen som inkluderar inbyggd kMeter. Det är ett användarvänligt feedbacksystem där mätning i realtid av t ex effekt (power) och förflyttning/distans skickas via bluetooth till en telefon eller läsplatta.

kBox4 Pro erbjuder mest mångsidighet tack vare att den har störst ståyta och maximal tröghet då den kan ta upp till fyra svänghjul av storleken 0,070 kgm², vilket ger maximal tröghet om 0,280 kgm².

Den är byggd i aluminium och väger 15,5 kg utan svänghjul vilket gör den enkel att flytta och placera efter behov.

Exxentrics produkter passar utmärkt på både den stora idrottskliniken till den lilla mottagningen som har utrymmesbrist i träningsrummet. Produkterna används på sex kontinenter av bland annat fysioterapeuter, elittränare och personliga tränare.


Allt detta ingår i kBox4 Pro Advanced paketet:

- kBox 4 Pro med inbyggt kMeter system

- 5 st svänghjul: 1 st 0,010 kgm², 1 st 0,025 kgm² och 3 st 0,050 kgm²

- Höftbälte i storlek standard

- 5 st ergonomiska västar i storlek XS, S, M, L och XL som avlastar ryggen från stora vridmoment och fördelar punkttryck över en större yta vilket ger en mindre belastning på

ryggen

- 2 st kGrips draghandtag

- 2 st fotslyngor för att möjliggöra knädrag, hamstring curls, hip extension mm

- kBar Lättviktsstång för t ex marklyft, bicepscurl mm

- Fotstöd

- Bärväska till svänghjulen

Vikt 15,5 kg utan svänghjul

Bredd 98 cm

Djup 63 cm

Höjd 23 cm

Storlek toppyta 90x55 cm

Max belastning 350 kg

Garantitid 1 år

Märkning CE märkt enligt MDD-direktivet

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt
Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt
Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.