Elektrisk provtagningsstol undersökningsstol

Elektrisk provtagningsstol på pelare , ergonomisk undersökningsstol som har tagits fram i samråd med sjukvårdspersonal

Billigast frakt från 2 235 kr
Delbetalning från 6 283,54 kr /Månad
Artikelnr: 010-5150
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 2-3 veckor
59 750 kr
Inklusive moms: 11 950 kr
st

Elektrisk provtagningsstol på pelare

Den elektriska provtagningsstolen med Linaks pelarmotor är en av flera stolar i vår pelarserie. Det är en smidig, användarvänlig, ergonomisk och mycket stabil provtagningsstol med fyra motorer.

Provtagningsstolen undersökningsstolen är en behandlingsstol byggd runt en Linak pelare. Det är en smidig, användarvänlig, ergonomisk och mycket stabil stol. Med sina fyra motorerna kan den mycket enkelt regleras till perfekt arbetsställning.

Finns i denna version som tar max 175 kg eller en version som tar lite tyngre patienter, hela 215 kg.


Chassi = Helsvetsat pulverlackerat stålrörsstativ. Elektriskt reglerbar, mycket stabil konstruktion. Stolen kan regleras från sittposition till chockläge och vice versa med en enda knapptryckning. 

Höjd = Elektriskt reglerbar 48-80 cm. 

Chockläge =  Elektriskt reglerbart. Eftersom chockläget kan regleras med fotkontroll (från stolens båda sidor), så kan sköterskan vid exempelvis svimning ha händerna fria för patient och nål. 


Ryggstöd = Elektriskt reglerbart. 

Benplatta = Elektriskt reglerbar. 

Nackkudde = Nackkudden som ingår är mycket komfortabel och kan regleras upp och ner. 

Dynor = Skumplastfyllda, klädda med konstläder, tillgängliga i flertalet färger. 

Skyddskåpa = Skyddskåpan på stolens chassi skyddar motorn. Dess rena linjer underlättar också vid rengöring. 

Hjul = 100 mm centrallåsta hjul ingår. Med de lättrullande hjulens hjälp kan stolen mycket enkelt roteras eller flyttas vid exempelvis städning. De rejäla hjulen möjliggör också akuta transporter på ett enkelt och säkert sätt.  

Patienthandtag = Patienthandtagen ingår. De utgör en hjälp att stödja sig på vid av- och påstigning, mycket stabila. Inställbara längs tillbehörsskenan och enkelt löstagbara, vilket underlättar om patient behöver föras på från rullstol eller säng. 

Armstöden = Armstöden som ingår är mycket stabila. De kan justeras i höjd, vinkel och runt sin axel, mycket enkelt och praktiskt. 

Armstöden finns i tre varianter: 

* Med löstagbara konstläderklädda dynor (standard) Armstödens dynor, som ingår, är löstagbara och därmed utbytbara. Mått på armstödsdynan ca 46x19 cm.

* Som ovan men utan dyna och i svart integralskum

* Så kallade "Aktiva armstöd" som är extra tillhör , bild nedan :


De första två armstöden är även inställbara framåt/bakåt längs tillbehörsskenorna. De kan även enkelt tas bort helt och hållet, vilket underlättar om patient behöver föras på från rullstol eller säng.

De aktiva armstöden, som är fästa på ryggstödets baksida och inte på tillbehörsskenan, bibehåller sin vinkel när ryggstödet regleras. Poängen är att även om patientens ryggstöd behöver regleras så kan man ha kvar armen i armstödet utan att armstödsvinkeln ändras. 

Alla tre varianter är vinkelställbara med hjälp av en gaskolv. 


Motorer & Kontroller

220-240 V, motorer 24 V. Hand- och fot- kontroll ingår. Fotkontrollerna, som finns placerade på stolens båda sidor, sitter monterade PÅ stolen ovanför golvet. Detta, samt det faktum att det inte finns några kablar på golvet, vare sig till/från hand- eller fotkontrollerna, är en stor fördel med vår stol. Handkontrollerna hängs enkelt upp på en av de två medföljande upphängningsanordningarna.

Upphängningsanordningar

På stolens ryggstöd finns två kromade handtag. De kan nyttjas för upphängning av handkontrollen men även utgöra styrhandtag vid akuta transporter. Om man föredrar att i stället ha en pappersrullhållare på stolens ryggstöd, tas handtagen bort och hållaren monteras i samma hål.


Avlastningsbord (extra tillbehör)

 

På nya stolar kan man numera beställa även ett avlastningsbord som tillbehör. Bordet kan placeras på endera sidan stolen.Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt
Mått & vikt
Totallängd 174 cm
Längd Ryggstöd 90 cm
Längd Sittdynan 48 cm
Längd Benplatta 31 cm
Bredd dynor 55 cm
Benplattans bredd 48 cm (42 på smalaste stället)
Höjd 48-80 cm.
Vikt 93 kg
Lyftkapacitet 165 kg

Liknande produkter