Vela Thorax TURN+ röntgenstol

Billigast frakt från 2 235 kr
Delbetalning från 5 424,06 kr /Månad
Artikelnr: 70031
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1-2 veckor
51 499 kr
Inklusive moms: 10 299,80 kr
st

Vela Thorax TURN+ Röntgenstol Avancerad Ergonomi Precision för Sittande Röntgenundersökningar

Vår avancerade arbetsstol med elektrisk höjdreglering och många funktioner är den perfekta lösningen för olika röntgenapplikationer, särskilt vid lungröntgen. Med dess stabilitet och praktiska design har den utformats för att uppfylla behoven hos både patienter och medicinskt personal.

Stabil arbetsstol med Elektrisk Höjdreglering:

Den elektriska höjdregleringen möjliggör enkel och exakt justering av stolen för att uppnå den optimala arbetspositionen. Detta är avgörande för att säkerställa att röntgenbilderna blir korrekta och av högsta kvalitet.

Centrallåsta Hjul för Enkel Manövrering:

Stolens centrallåsta hjul ger stabil och säker manövrering på olika golvtyper. Detta garanterar att patienten kan placeras med precision och att stolen enkelt kan förflyttas till önskad position utan ansträngning.

Anpassningsbar Ryggstöd och Armstöd:

Den extra låga designen av ryggstödet gör stolen idealisk för sittande röntgen av bröstkorgen, inklusive lungor. Armstöden kan fällas ned och ryggstödet kan justeras för att inte störa bildtagningen av hela bröstkorgen. Detta säkerställer att bilderna blir av högsta kvalitet och ger detaljerad information.

Sätesrotation och Enkel Åtkomst från Olika Vinklar:

Stolen har låsbar sätesrotation på 45° och 90° åt både höger och vänster. Detta möjliggör enkel åtkomst till patienten från olika vinklar, vilket är särskilt värdefullt vid behov av detaljerade bilder från olika perspektiv.

Optimal Positionering och Ergonomisk Arbetsställning:

Stolens finjusterande elektriska höjdjustering är nödvändig för att säkerställa att patienten är korrekt positionerad för bästa möjliga resultat. Den ergonomiska utformningen minimerar onödiga framåtböjda positioner för medicinskt personal, vilket ger en bekväm och effektiv arbetsställning.

Smidig Placering och Anpassning:

Stolen är utformad för snabb och säker placering av patienten i en låst bas. Detta ger en stabil grund för bildtagning. Dessutom kan stolen enkelt justeras och flyttas till olika positioner tack vare dess smidiga hjul som fungerar utan problem på alla typer av golv.

Sammanfattningsvis är vår arbetsstol en avancerad och mångsidig lösning som är utformad för att möta kraven från sittande röntgenundersökningar, särskilt vid lungröntgen. Dess innovativa funktioner garanterar korrekta och högkvalitativa bilder samtidigt som den skapar en bekväm och effektiv arbetsmiljö för medicinskt personal.Smidig Placering och Anpassning:

Stolen är utformad för snabb och säker placering av patienten i en låst bas. Detta ger en stabil grund för bildtagning. Dessutom kan stolen enkelt justeras och flyttas till olika positioner tack vare dess smidiga hjul som fungerar utan problem på alla typer av golv.


Vela Thorax är en stabil och säker arbetsstol som med de centrallåsta hjulen och sitt extra låga ryggstöd är mycket lämplig för olika typer av sittande röntgen såsom Thorax. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

Läs gärna en case story om stolen från en röntgenavdelning på Aalborgs universitetssjukhus i Danmark (engelska), där deras dagliga utmaningar listas och Vela visar hur deras stol hjälpt avdelningens personal. Här är några kommentarer från personalen:

* Stolen är enkel att flytta i rummet och att placera vid olika sorters röntgenapparater.

* Centrallåsningen är mycket bra, stolen står helt stilla under röntgen.

* Den elektriska höjdregleringen gör att man enkelt och snabbt kan reglera höjden för att passa aktuell apparat

* Tack vare det låga ryggstödet kan man till och med röntga lungorna med patienten sittande.


Underredet

Det stabila underredets fyra hjul och centrallåsning ökar känslan av trygghet för brukaren. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag.

Ryggstöd

Ryggstödet kan regleras upp och ned samt i djup.

Armstöden

Armstöden kan regleras i höjd och sidled. De går att sänka så lågt att man enkelt tar sig från stolen till exempelvis sin säng och vice versa.

Rengöring/desinfektion

Alla stolar från VELA är designade så att de uppfyller alla sjukvårdens högt ställda krav på rengöring och desinfektion. För optimal hygien är alla ytor enkla att torka/desinficera, även stolens undersida. Ryggstöden har en list som förhindrar att smuts ansamlas. Stolarnas design med rengöringsvänliga ytor utan veck gör det enkelt att hålla stolen ren och desinficerad. Alla delar på stolarna tål desinfektion med t ex alkohol eller klor vid rekommenderade koncentrationer och blandningsförhållanden.

Konstläder

Svart är standardfärg. Andra färger mot pristillägg, se färgkarta. Konstlädret Compound uppfyller alla sjukvårdens höga rengöringskrav, det tål medel med 70-85% alkohol samt klordesinfektion (aktivt klor vid 1000-1200 ppm). Efter desinfektion, avtorka med kallt, rent vatten. Samtidigt har Compound en snygg yta som inte blir hal eller svettig att sitta på vid långtidsarbete.


Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt
Mått och vikt
Sitthöjd 42-62 cm
Säte 44x44 cm
Ryggstöd 29x10 cm
Armstödsdyna 9x30 cm
Armstödshöjd 0-24 cm
Stativ 55x55 cm
Max vikt 160 kg

Liknande produkter