Vela Thorax TURN+ röntgenstol

Billigast frakt från 1 595 kr
Delbetalning från 4 225,21 kr /Månad
Artikelnr: 70031
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1-2 veckor

39 990 kr
Inklusive moms
st

Stabil arbetsstol, elektrisk höjdreglering, centrallåsta hjul, extra lågt ryggstöd vilket gör den mycket lämplig för olika typer av sittande röntgen, exempelvis av lungor.

Patientstol som används för röntgen på bröstet, där en stillasittande och stabil patient är en förutsättning för korrekta bilder.

  • Låsbar sätesrotation (45 ° / 90 ° höger och vänster) och nedfällbara armstöd ger enkel åtkomst till bilder från flera vinklar. Patienten placeras av enheten. Armstöd fälls ned och patienten kan vridas i stolen när man tar bilder
  • Ger optimala bröstkorgsbilder av sittande patienter. Armstöd och ryggstöd kan ställas in så att de inte kommer i vägen för bilder på hela bröstkorgen
  • Optimal positionering av patienten med finjusterande elektrisk höjdjustering är en förutsättning för korrekta bilder
  • Optimal ergonomisk arbetsställning för personalen utan onödiga framåtböjda positioner, eftersom stolen är låst med en fotpedal och höjdjustering sker via handboxen
  • Snabb placering av patienten i en säker, låst bas samt effektiv och enkel anpassning till den omgivande utrustningen
  • Lätt att flytta stolen till en annan position av patienten tack vare lättgående hjul som fungerar bra på alla golvtyper


Vela Thorax är en stabil och säker arbetsstol som med de centrallåsta hjulen och sitt extra låga ryggstöd är mycket lämplig för olika typer av sittande röntgen såsom Thorax. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

Läs gärna en case story om stolen från en röntgenavdelning på Aalborgs universitetssjukhus i Danmark (engelska), där deras dagliga utmaningar listas och Vela visar hur deras stol hjälpt avdelningens personal. Här är några kommentarer från personalen:

* Stolen är enkel att flytta i rummet och att placera vid olika sorters röntgenapparater.

* Centrallåsningen är mycket bra, stolen står helt stilla under röntgen.

* Den elektriska höjdregleringen gör att man enkelt och snabbt kan reglera höjden för att passa aktuell apparat

* Tack vare det låga ryggstödet kan man till och med röntga lungorna med patienten sittande.


Underredet

Det stabila underredets fyra hjul och centrallåsning ökar känslan av trygghet för brukaren. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag.

Ryggstöd

Ryggstödet kan regleras upp och ned samt i djup.

Armstöden

Armstöden kan regleras i höjd och sidled. De går att sänka så lågt att man enkelt tar sig från stolen till exempelvis sin säng och vice versa.

Rengöring/desinfektion

Alla stolar från VELA är designade så att de uppfyller alla sjukvårdens högt ställda krav på rengöring och desinfektion. För optimal hygien är alla ytor enkla att torka/desinficera, även stolens undersida. Ryggstöden har en list som förhindrar att smuts ansamlas. Stolarnas design med rengöringsvänliga ytor utan veck gör det enkelt att hålla stolen ren och desinficerad. Alla delar på stolarna tål desinfektion med t ex alkohol eller klor vid rekommenderade koncentrationer och blandningsförhållanden.

Konstläder

Svart är standardfärg. Andra färger mot pristillägg, se färgkarta. Konstlädret Compound uppfyller alla sjukvårdens höga rengöringskrav, det tål medel med 70-85% alkohol samt klordesinfektion (aktivt klor vid 1000-1200 ppm). Efter desinfektion, avtorka med kallt, rent vatten. Samtidigt har Compound en snygg yta som inte blir hal eller svettig att sitta på vid långtidsarbete.


Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt
Mått och vikt
Sitthöjd 42-62 cm
Säte 44x44 cm
Ryggstöd 29x10 cm
Armstödsdyna 9x30 cm
Armstödshöjd 0-24 cm
Stativ 55x55 cm
Max vikt 160 kg

Liknande produkter