× Produkten kan inte längre köpas.

Massage för idrott, prestation och hälsa - Inkl dvd

Det finns flera anledningar att lära sig mer om massage. Denna bok och dvd ger dig kunskap så att du kan öva och bli en riktigt bra massör! Massage leder till en ökad blod- och lymfcirkulation, vilket påskyndar borttransporten av …

Billigast frakt från 65 kr
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka

499 kr
Inklusive moms


Det finns flera anledningar att lära sig mer om massage. Denna bok och dvd ger dig kunskap så att du kan öva och bli en riktigt bra massör!

Massage leder till en ökad blod- och lymfcirkulation, vilket påskyndar borttransporten av slaggprodukter i kroppen. Detta bidrar i sin tur till att musklerna kan återhämta sig snabbare. För den idrottsaktive, som strävar efter en snabb återhämtning efter träning och tävling, är detta mycket viktigt. Det skapar en möjlighet att träna både bättre och hårdare!

Allt fler människor stressar, arbetar ensidigt och ergonomiskt felaktigt vilket kan leda till att nacken, skuldrorna och den övre ryggmuskulaturen blir förkortad och spänd. Med hjälp av massage bearbetar man muskulaturen så att dessa spänningar kan mjukas upp. Massage ger även många människor ett psykiskt välbefinnande genom sin lugnande och avslappnande effekt.

Massage – för idrott, prestation och hälsa ger dig massagens grunder men också kunskap om hur du själv utför en massage. Boken är uppdelad i en teoretisk och en praktisk del. I den teoretiska delen får du bland annat veta hur och på vilken sätt massage är bra för kroppen. Du får också lära dig mer om kroppens muskler och hur de arbetar. I den praktiska delen går författaren igenom hur du rent praktiskt genomför en helkroppsmassage. Med tydliga foton i fyrfärg och utförliga beskrivningar förklaras hur du utför de olika greppen. De fina muskelillustrationerna i boken är hämtade från Human Kinetics uppskattade bok ”Kinetic Atonomy” (2006), svensk översättning ”Anatomi för idrotten”, SISU Idrottsböcker (2008).

En pedagogisk dvd kompletterar boken, vilket underlättar lärandet. På den visas alla massagegrepp med hjälp av rörliga bilder och instruktioner. En massagebehandling kan avslutas med rådgivning inom exempelvis ergonomi, rörlighets- och styrketräning. Boken ger därför förslag på både rörlighetsövningar och lätta styrkeövningar. Även dessa stretch- och styrkeövningar visas på dvd:n. Massage för idrott, prestation och hälsa är en revidering av boken "Idrottarens massagebok". Boken har bland annat fått nya färgfoton och illustrationer, samt då den dvd som ingår och som visar alla grepp och övningar!

Författare: Thomas Lindholm
Mjukband, ringbunden, 171 s

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter