Miniskelett med rörliga axel- och höftleder

Billigast frakt från 99 kr
Delbetalning från 194,48 kr /Månad
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka

1 295 kr
Inklusive moms
st

Deluxe version Miniskelett  med stativ av polerad ek

Letar du efter ett skelett med praktisk storlek som både är litet, praktfullt, detaljerat och säljs till ett attraktivt pris, rekommenderar vi varmt denna modellen. Den är mycket populär hos våra kunder.

Miniskelettet är 85 cm högt. Kvaliteten av benavgjutningarna är hög och modellen tillräckligt slittålig för att användas till normalt bruk men rekommenderas inte som t.ex. undervisningsmodell i skolor, där slittåligheten måste vara högre. Detaljnivån är imponerande i jämförelse med de flesta andra miniskelett som finns på marknaden. De flesta av lederna sitter ihop med metall och/eller plast. Axel- och höftlederna är dock monterade med gummiband vilket gör att dessa leders naturliga rörelser kan demonstreras på modellen.

OBS: Denna versionen av miniskelettet levereras på ett stativ med en fin fot i äkta ekträa med slipade kanter och polerad yta. Det ger modellen en lyxig finish. Andra varianter av skelettet kan ses via valmöjligheterna nederst vid priset.

Anatomiskt sett visar modellen alla kroppens ben (inkl. tungbenet). Brosk i bröstkorgen samt tänder i över- och underkäke ses också.

I förhållande till standarden inom miniskelett är detaljnivån på benen mycket imponerande. Många ”anatomiska landmärken” är illustrerade på de olika benen – t.ex. tuberculum majus och minus samt andra detaljer som linea aspera på baksidan av femur (se bilder till vänster).

Å andra sidan är detaljeringsgraden lägre på de små benen och i de små lederna. Exempelvis är alla benen i handen och foten gjutna i ett stycke (se bilder till vänster).

Rörelsemässigt är modellen mycket flexibel i axel- och höftlederna, vilket är ovanligt för miniskelett och andra skelett i denna låga prisklassen. I andra leder är rörelsemöjligheterna begränsade eftersom lederna hålls ihop av metall och plast. Rotation i knälederna kan till exempel inte demonstreras, dock är både flexion och extension (böj och sträck) möjlig.

Som nämnt i beskrivningen av anatomin är händer och fötter gjutna i ett stycke. Därför är det inte möjligt att böja någon av de många lederna som finns i dessa regioner.

Axelleden sitter ihop med gummiband. Därför kan alla naturliga rörelser i leden demonstreras, dock inte alltid hela rörelsen; till exempel kan armen bara abduceras 90 grader, vilket motsvarar ”axelhöjd”.

Höftleden hålls också ihop med gummiband. Till skillnad från axelleden kan alla naturliga rörelser demonstreras fullständigt. Dessutom kan lårbenshuvudet enkelt monteras av från modellen.

Kliniskt sett är modellen perfekt för förståelse av många sjukdomar i skelettet.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter