Fotskelett som sätts ihop med magneter

En unik anatomisk avgjutning av ett fotskelett där alla ben sätts samman med magneter – hela vägen från talus till phalanges distales. Modellen är perfekt till dem som vill se fotens ben men samtidigt kontaktytorna mellan benen. Ett spännande …

Billigast frakt från 125 kr
Artikelnr: A109M
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
995 kr
Inklusive moms: 199 kr
st

En unik anatomisk avgjutning av ett fotskelett där alla ben sätts samman med magneter – hela vägen från talus till phalanges distales. 

Modellen är perfekt till dem som vill se fotens ben men samtidigt kontaktytorna mellan benen. 

Ett spännande alternativ till andra fotskelett som normalt säljs på ståltråd och liknande


Anatomiskt visar fotmodellen lite av tibia, en bit av benet (fibula) och hela foten (pedis) med 26 benen. Därför visar modellen endast ben och leder.

Detaljnivå är hög, även om sesamben inte ingår 

Rörelsemässigt är denna modell inte flexibel. Benen hålls ihop av små magneter, och speciellt i yttersta tolerans faller benen lätt ifrån varandra. Modellen kan därför inte användas för att visa fulla rörelser som "inversion-eversion".

Å andra sidan erbjuder modellen en sällsynt flexibilitet, vilket gör det möjligt att se benen från alla vinklar. Således blir det till exempel möjligt att se de komplexa nedre ytorna i den nedre ankeln (subtalar-led under benets ben / ben).

Bokstavligen kan du också kasta alla benen ut på ett bord och samla fotens skelett som ett pussel för utbildningsändamål.

Kliniskt är modellen idealisk för att förstå många typer av ankelfrakturer, frakturer i midfoot- och tåfrakturerna.

Det är också perfekt för förståelse av luxationer (leder) och fotformar som plattfot, ihålig fot, metatarsus varus, hallux valgus, hallux rigidus och hammertå.

Modellen kan också användas för att förstå störningar som artros i foten (artros) och reumatoid artrit.

OBS! Om du letar efter en fotmodell som kan användas för att visa alla betydande fotrörelser, rekommenderar vi vår mycket flexibla modell som du kan se ( Klicka här )

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter