Semesterstängt 15/7-4/8 , ordrar skickas som vanligt ingen kundsupport

Fotmodell med ledband, muskler, blodkärl och nerver – 9 delar

Fotmodell med 8 avtagbara delarNaturlig storlek Den här anatomiska fotmodellen gör det möjligt att studera fotens anatomi i de ytliga skikten och djupare lager av fotsolen. Med 8 avtagbara delar är alla viktiga muskler, nerver, ligament och ben …

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 309,06 kr /Månad
Artikelnr: A338
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka
2 395 kr
Inklusive moms: 479 kr
st

Komplett fotmodell med ledband, muskler, blodkärl och nerver – kan delas i 9 delar

Letar du efter en detaljerad fotmodell där ingenting saknas? En fotmodell som visualiserar i stort sett allt från ben till hud och till och med inkluderar en del av underbenet? I så fall vill vi rekommendera denna imponerande modell som säljs för ett förnuftigt pris. Letar du efter en detaljerad fotmodell där ingenting saknas? En fotmodell som visualiserar i stort sett allt från ben till hud och till och med inkluderar en del av underbenet? I så fall vill vi rekommendera denna imponerande modell som säljs för ett förnuftigt pris.

Fotmodellen är handmålad och dess anatomiska strukturer svarar till dem hos en vuxen människa. Den är ca 23 cm från häl til stortå och väger 630 gram. Den kan delas i 9 delar.


I stort sett alla anatomiska strukturer på fotmodellen är numrerade. En omfattande översikt med strukturernas namn på latin och engelska finns att ladda ned här på sidan – se under produktbilderna till vänster.

Anatomiskt sett omfattar modellen olika strukturer såsom ben, utvalda ledband, muskler, senor, artärer och nerver i ankelregionen, på fotryggen, på fotsulan och i tårna (några tår är dock täcka av hud).

Fotmodellen innehåller många anatomiska strukturer, bland annat dessa:

Akillessenan samt ett tvärsnitt av underbenets muskulatur (ovanför ankelregionen) och dessa musklers fäste, som kan följas ned på foten.

Tarsaltunneln under flexorretinaklet på insidan av ankeln med innehåll av senor, kärl och nerv

Muskulatur, senor, nerver och blodkärl på fotryggen

Den ytliga aponeurosis plantaris (faschia plantaris) samt musklerna på fotsulan

Senor, blodkärl, nerver och hud på tårna


Rörelsemässigt är modellen inte flexibel och kan därför inte användas till att demonstrera rörelser i fotens leder.

Kliniskt är denna modell perfekt till förståelse av sjukdomstillstånd som ruptur av akillessenan, hälsporre (plantar fasciit) och tarsaltunnelsyndrom. Den kan också användas till förståelse av en del frakurer och fotdeformiteter som till exempel plattfot, hög hålfot och metatarsus varus. 

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter