Fotskelettmodell monterad på gummiband

Billigast frakt från 99 kr
Artikelnr: A109ES
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka

695 kr
Inklusive moms
st

Denna enkla fotmodell visar foten och lite av underbenets ben i naturlig storlek. Benen sitter ihop med hjälp av gummiband och modellen levereras på ett vitt avtagbart stativ.

Anatomiskt visar fotmodellen lite av skenbenet (tibia), lite av vadbenet (fibula) samt hela foten (pedis) med 26 ben. Detaljnivån är hög, dock ses inte sesamben.

Rörelsemässigt är denna modellen mycket flexibel. Eftersom benen sitter ihop med hjälp av gummiband har foten hela tiden en mjuk och slapp form. Man kan därför enkelt ändra på fotens ställning och dra isär benen från varandra så lederna kan röras och ledytorna studeras.  

Rörligheten gör det möjligt att demonstrera i stort sett alla rörelser i foten, nämligen följande:

Plantarflexion-dorsiflexion som huvudsakligen utförs i den övre språngbensleden (talukruralleden mellan underben och fotens översta ben talus)

Inversion-eversion som huvudsakligen utförs i den nedre språngbensleden (subtalarleden under talus)

Plantarflexion-dorsiflexion i 1:a-5:e tåns grund- mellan och ytterled

Kliniskt sett är denna modellen perfekt till förståelse av många typer av ankelnära frakturer, frakturer i mellanfoten samt tåfrakturer. Den är också bra att använda till förståelse av luxationer (ur led) och fotdeformiteter som till exempel plattfot, högt fotvalv, metatarsus varus, hallux valgus (snedställd stortå), hallux rigidus och hammartå.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter