Flexibel modell av axeln med ledband och mycket verklighetstrogna ben

Naturlig storlek, tillverkad av SOMSO-Plast. Följande rörelser är möjliga: lyft av armen (bortförande), svänga armen (anteversion), tillbakasving av armen (retroversion), inre och yttre rotation. Avtagbar från stativ med grön bas.

Billigast frakt från 125 kr
Delbetalning från 423,65 kr /Månad
Artikelnr: NS 53
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: Beställningsvara
3 495 kr
Inklusive moms: 699 kr
st

Denna modell av axeln och tillhörande ledband (ligament). Den är tillverkad i SOMSO-plast av producenten SOMSO som är världskända för sina högkvalitativa, detaljerade och slittåliga produkter.

Modellens anatomiska strukturer svarar storleksmässigt till dem hos en vuxen person. Den väger 0,65 kg och måtten är 22 x 10 x 26 cm. Den levereras med ett avtagbart stativ. 

Anatomiskt sett visar axelmodellen en del av överarmsbenet, skulderbladet och nyckelbenet. Således ses axelleden och akromioklavikularleden. I gummi visas de ledband som tillhör de två lederna. Benstrukturen är mycket realistisk och därför ses anatomiska ”landmärken” som utskott och fördjupningar mycket tydligt.


Rörelsemässigt är modellen flexibel och kan därför användas till att demonstrera axelrörelser som till exempel abduktion och rotation.

Kliniskt är modellen perfekt att använda till förståelse av sjukdomstillstånd som frusen skuldra, artros i akromioklavikularleden och axelinstabilitet. Den är också optimal till förståelse av frakturer i regionen samt insättning av protes. Den kan naturligtvis också användas till förståelse av ledglidning och stukningar.

Letar du efter en modell som är optimal att använda till förståelse av tillstånd som impingementsyndrom, rotatorcuffruptur och bicepstendinit rekommenderar vi i stället DENNA MODELL, som inkluderar muskler.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter