Axelmodell i naturlig storlek med ligament

Modell av axelledet med ligament och labrum. Modellen är i naturlig storlek och illustrerar alla de viktiga ligamenten omkring axeln samt bicepsenen och labrum. Ligamenten är av ett lätt flexibelt material som kan böjas lite, men modellen är …

Billigast frakt från 99 kr
Artikelnr: A201
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka

525 kr
Inklusive moms
st

Modell av axelleden med ligament och labrum. Modellen är i naturlig storlek och illustrerar alla de viktiga ligamenten omkring axeln samt bicepsenen och labrum. Ligamenten är tillverkade i ett material som kan böjas lite, men modellen är inte designad för att demonstrera rörligheten i leden.

Anatomiskt visar skuldermodellen en del av överarmen, axelbladet och klackbenet - därför också axelleden och den akromioklavikulära leden. Använder. gummi visar modellen ligament som tillhör de två lederna. Dessutom har tillverkaren använt samma typ av gummi (och i samma färg) för att illustrera labrum i axelleden (tyvärr inte sett på bilderna) samt de långa bicepsen från m. Biceps brachii.

När det gäller rörelse är ledmodellen inte flexibel och kan därför inte användas för att demonstrera de olika rörelserna i axeln. Man kan dock skapa en liten rörelse genom att försiktigt dra i benen. 

Kliniskt är modellen idealisk för att förstå störningar som fryst axel, slitastros (artros) i den akromioklavikulära leden, skuldinstabilitet och bicep tendinit. Naturligtvis kan det också användas för att förstå sprickor, bilder och sprains.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter

Även köpta produkter