Hjärtmodell med vänsterkammarhypertrofi og belastning

Billigast frakt från 99 kr
Delbetalning från 194,48 kr /Månad
Artikelnr: 1000261
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1-2 veckor

1 295 kr
Inklusive moms: 259 kr
st

Letar du efter en hjärtmodell som illustrerar långtidseffekten av patologiskt förökad hjärtaktivitet så rekommenderar vi denna.

Modellen är något mindre än ett naturligt hjärta. Den främre delen av hjärtat är avtagbar, så man kan se insidan av hjärtat. Modellen levereras på en avtagbar bas och har måtten 12 x 12 x 14 cm.

Anatomiskt visar hjärtmodellen de 4 hålrummen, auriklarna, hjärtats blodförsyning (artärer och vener), de 4 klaffarna (fick- och segelklaffar), början av blodkärlen som för blod till och från hjärtat samt hjärtats struktur (endo-, myo-, och perikardium). Hjärtats retledningssystem ses ej.

Kliniskt är denna modellen speciell då den illustrerar konsekvenserna av sjukdomar som högt blodtryck och aortastenos. Muskelväggen (myokardiet) i vänster ventrikel (kammare) är betydligt tjockare än normalt (kallas hypertrofi). Apex (hjärtats spets) är avrundad.

Modellen är också perfekt att använda för att förstå aortastenos eftersom den illustrerar aortaklaffen samt aorta ascendens.

OBS: Om du letar efter en hjärtmodell som illustrerar hjärtats klaffar med många extra detaljer rekommenderar vi i stället vår hjärtmodell som kallas ”Hjärtmodell med fokus på klaffarna och avgjutet efter ett äkta hjärta”, som dock inte visar något patologiskt.

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter