Kvinnligt bäcken med två kotor

Billigast frakt från 99 kr
Delbetalning från 173,65 kr /Månad
Artikelnr: A219.1
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: 1 vecka

1 095 kr
Inklusive moms
st

Kvinnligt bäcken i mycket hög kvalitet. Bäckenet är sammansatt av individuellt gjutna ben som inkluderar:Os coccygisOs sacrumOs coxae (sammansmältning av ischi (sätesbenet), pubis (blygdbenet) och höftbenet (höftbenet)L4-L5Detaljerna på benen är mycket fina och modellens konstruktion gör det möjligt att illustrera rörelse i iliosacralleden och ländkotorna. Dimensionerna är naturtrogna, vilket gör modellen idealisk för undervisning, t ex anatomilära och prenatal.Mått på bäckeningång:Diameter transversa (över bäckeningång) = 12 cmDiameter conjugata (från toppen av korsbenet mot symfysen) = 12,5 cmDiameter obliqua (snett genom bäckeningången) = 12,5 cmMått på bäckenutgången:Anteroposterior utgång av bäckenet (avståndet från symfysen till spetsen på os coccygis) = ca. 11 cm (beroende på os coccygis ställning, eftersom den är rörlig)Diameter transversa (över bäckenutgång) = 12 cmBäckenet kan levereras med eller utan rörliga lårbenshuvuden. Lårbenshuvudet är monterad på gummiband, vilket skapar fri rörligheten.Kliniskt kan modellen användas i samband med födelsepreparat och liknande. Bäckenmodellen kan också användas för att förstå bäckenfrakturer med felinriktning såväl som specifika sjukdomar såsom axiell spondylartrit, som bl.a. involverar SI-leder.

Anatomiskt visar modellen bäckenet hos kvinnan. Som med mannen består bäckenet av de tre byggstenarna, som är de två höftbenen och korsbenet. Modellen visar också de 2 nedre ländkotorna. Sammantaget visar modellen följande ben:

Os coxae (de två höftbenen) som båda består av

- Os ilium (tarmbenet/hoftebenet)

- Os ischii (sædebenet)

 - Os pubis (skambenet)

Os sacrum (sacrum) inkl. os coccygis (coccyx)

4: e och 5: e ländryggen (ländryggen)

I benvävnaden ses de viktigaste detaljerna, såsom stora knölar. Mindre detaljer som linea glutaea utelämnas.

Bäckenet som en födelsekanal

Normalt anges följande 3 anslutningslinjer:

- Conjugata vera (mäter vanligtvis 11 cm i kvinnans bäcken)

- Diameter obliqua (mäter vanligtvis 12,5 cm i kvinnans bäcken)

- Tvärgående diameter (mäter vanligtvis 13 cm i kvinnans bäcken)

På denna bäckenmodell är ovanstående mått: 10,5 cm, 13 cm respektive 14,5 cm.

Man kan också använda ett mått på anteroposteriorutgången från bäckenet, vilket är avståndet från symfysen till spetsen på halbenet. På den här modellen är avståndet ungefär 11 cm (men det beror på coccyxens position, eftersom det är rörligt).

Recensioner

Bli den första att skriva en recension för denna produkt

Betyg på denna produkt

Du måste vara inloggad för att betygsätta denna produkt

Liknande produkter